субота, 9. мај 2009.

Crna Gora – divlja ljepota na južnom Jadranu

Crna Gora – divlja ljepota na južnom Jadranu!

Milocer, MontenegroMilocer

Skijanje na planini, rafting na brzim vodama, jedrenje na dasci, uživanje u divnim, sunčanim plažama ili slatkovodnom i morskom ribolovu, uključujući big gejm okršaje s pučinskim grabljivicama poput lampuge, gofa i tune... Sve u jednom danu, u prečniku od svega 150 kilometara?!

Da, tako nešto moguće je u Crnoj Gori.

Vaše je da otkrijete ovaj kutak na Jadranu, dođete i uživate u spektakularnoj prirodi, autentičnoj kuhinji, vinu kom su i Rimljani spleli lovorike.

Spoznajte kako su hiljadama godina ljudi trajali na ovoj granici istorijskih vjetrova.

Podneblje od nepunih 14 hiljada kvadratnih kilometara okićeno je fascinantnim i neponovljivim spomenicima prirode, koji su putopiscima i pjesnicima mamili najljepše riječi, stihove, godine...

Tu, na vratima Jadrana, upoznaćete jedan od najljepših zaliva svijeta, najdublji kanjon Evrope, najveće jezero na Balkanu, očuvanu prašumu, četiri nacionalna parka, brojne rezervate i zaštićena područja - raj za ljubitelje prirode.
More je posebna priča. Od ušća Bojane, na jugoistoku, do Boke na sjeverozapadu nižu se i smjenjuju pješčane plaže, skrovite uvale, ostrva, gradići čija su jezgra nastala na grčkim, ilirskim i rimskim temeljima.

Svakako morate upoznati i ljude sa crnogorskih planina i katuna. Tokom duge istorije oni su naučili da hrabro odbijaju razne osvajače, a putnike namjernike dočekuju iskreno i gostoljubivo. Potražite ih u pastirskim kolibama, ugostite se jelima od organski proizvedenih namirnica - imaćete osjećaj da ste posjetili prijatelja.

Dođite.
Vidite više.
Vidimo se u Crnoj Gori!

Нема коментара:

Постави коментар